AGRO: Theses : [228] Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 228
Issue DateTitleAuthor(s)
Dec-2023การสกัดซาโพนินจากเปลือกไม้สมุนไพรนมนาง (Pouteria cambodiana) และฤทธิ์ในการยับยั้งกิจกรรมของเอนไซม์ไลเปสและกลูโคซิเดสจุฬาลักษณ์ เขมาชีวะกุล; กวิสรา แสนเหนือ
10-Jul-2023Estimation of Choline intake in Chiang Mai University students and staffSiraphat Taesuwan; Phachara Jindasereekul
Jun-2020Growth and development, and genetic variation of Tin Hung Doi (Daiswa polyphylla (Smith) Raf.)Chantalak Tiyayon; Soraya Ruamrungsri; Weenun Bundithya; Absorn Wittayapraparat
Aug-2023Screening of bacteriocin producing Bacillus spp. isolated from Miang for application as probiotic in nile tilapia cultureChartchai Khanongnuch; Anyairo, Chioma Stella
Oct-2023Cricket protein-saccharide conjugate as a novel functional ingredient and application in cheeseYuthana Phimolsiripol; Auengploy Chailangka
16-Jun-2023Technical efficiency evaluation of maize production in Ghana using three-stage data envelopment analysisAnupong Wongchai; Kannika Saeliw; Alorzude, Emmanuel
17-Jun-2566การยับยั้งเอนไซม์โพลิฟีนอลออกซิเดสในระบบจำลอง และการรักษาสารออกฤทธิ์ทางชีวภาพในน้ำบัวบกด้วยเทคโนโลยีพลาสมาพิไลรัก อินธิปัญญา; นันท์นภัส บำรุงพนิชถาวร
Sep-2023เอนแคปซูเลชันของ Bifidobacterium breve เพื่อส่งเสริมการรอดชีวิตของจุลินทรีย์ในโยเกิร์ตถั่วแระญี่ปุ่นจุฬาลักษณ์ เขมาชีวะกุล; กนกอร นาคหลง
Jun-2566ผลของการเคลือบกล้วยด้วยไคโตซานผสมวานิลลินและน้ำมันอบเชยต่อการยับยั้งเชื้อ Colletotrichum spp. และ Fusarium spp. และการเปลี่ยนแปลงคุณภาพของกล้วยเจิมขวัญ สังข์สุวรรณ; นภัสนันท์ ไชยเลิศ
Jun-2023การผลิตและสมบัติของส่วนผสมเชิงหน้าที่จากโปรตีนไข่น้ำ (Wolffia Globosa) โดยวิธีการดัดแปรด้วยเอนไซม์สุพัฒน์ พงษ์ไทย; วรินทร์ ศิริวัฒน์
Apr-2023Isolation and Identification of Antioxidant Peptide Derived from Cricket (Gryllus bimaculatus) ProteinSuphat Phongthai; Olumide Oluwatoyosi Fashakin
Jun-2023การพัฒนากระบวนการผลิตผลิตภัณฑ์ข้าวหุงสุกเร็ว โดยใช้เทคนิคสนามไฟฟ้าพัลส์สุพัฒน์ พงษ์ไทย; สบัน ทองคง
May-2022การแยกสารออกฤทธิ์ชีวภาพจากของแข็งที่หนอนไหม (Bombyx mori L.) ขับออกสําหรับผลิตเป็นผงสมชาย จอมดวง; ปราชญ์ณิชา สุภานนท์
Oct-2022Production and properties of fractionated products of red palm oil and applications as functional ingredients in pad Thai sauce, chocolate, and Nile tilapia fish (Oreochromis Niloticus) feedPatcharin Raviyan; Jeerapong Rakprasoot
May-2022การพัฒนากระบวนการผลิตผงผลหม่อนที่มีเรสเวอราทรอลสูงสมชาย จอมดวง; ชนิกานต์ ไชยเทพ
Apr-2023การใช้พลาสมาเย็นในการปรับปรุงพื้นผิวฟิล์มบรรจุภัณฑ์ที่มีน้ำมันหอมระเหยจากมะแขว่นเพื่อยืดอายุการเก็บรักษาในผลิตภัณฑ์ไส้กรอกหมูยุทธนา พิมิลศิริผล; สุดารัตน์ นาดอน
Feb-2022ผลการฝึกกล้ามเนื้อหายใจเข้าที่บ้านต่อสมรรถภาพปอดและการทำงานของกล้ามเนื้อหายใจในเด็กและวัยรุ่นที่มีภาวะหยุดหายใจขณะนอนหลับ เนื่องจากทางเดินหายใจอุดกั้นและอ้วน: รายงานผู้ป่วยสายนที ปรารถนาผล; นันทิการ์ สันสุวรรณ; เพียงขวัญ สงวนหมู่; สิรามล ศรกล้า
Sep-2021Bioactive compounds via Glycosylation reaction from Longan Pulp (Dimocarpus longan) for functional food ingredientsPairote Wiriyacharee; Thanyaporn Siriwoharn; Chalermkwan Somjai
Nov-2022Artificial neural networks application on the prediction of vacuum cooling process in commercial scale and quality of ready-to-eat mixed fresh-cut lettucesPichaya Poonlarp; Danai Boonyakiat; Damorn Bundhurat; Warissara Wanakamol
Oct-2022ผลของวิธีการแช่เยือกแข็ง การเติมไฮโดรคอลลอยด์ และวิธีละลายน้ำแข็งต่อคุณสมบัติทางกายภาพและเคมีของทาโกะยากิธันยพร ศิริโวหาร; เกษวดี สุพระมิตร
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 228