Please use this identifier to cite or link to this item: http://cmuir.cmu.ac.th/jspui/handle/6653943832/39333
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorอาจารย์ ดร.นทัต อัศภาภรณ์-
dc.contributor.advisorดร.สุรัตน์ หงษ์สิบสอง-
dc.contributor.authorกภัสสร รัตนมณีen_US
dc.date.accessioned2016-07-05T02:17:58Z-
dc.date.available2016-07-05T02:17:58Z-
dc.date.issued2558-05-
dc.identifier.urihttp://repository.cmu.ac.th/handle/6653943832/39333-
dc.description.abstractThis research was aimed to study the knowledge and practice in food sanitation of food handlers at Montfort College Secondary School. The samples were 40 practical level employees in the canteen. The instrument used in the study included the questionnaire on knowledge and practice in food sanitation of food handlers which contained three parts: 1) General information of the recipients. 2) Knowledge in food sanitation. 3) Practice in food sanitation and Observation form on practice in food sanitation of food handlers. The instrument was investigated and approved by three experts. The results revealed that; 1. Knowledge in food sanitation of food handlers was mainly at good level (57.50%) 2. Practice in food sanitation of food handlers was at very good level. 3. In accordance with observation on practice in food sanitation of food handlers for ten shops, it found that the food handlers mainly complied with the food sanitation regulation.en_US
dc.language.isothen_US
dc.publisherเชียงใหม่ : บัณฑิตวิทยาลัย มหาวิทยาลัยเชียงใหม่en_US
dc.titleความรู้และการปฏิบัติตามหลักสุขาภิบาลอาหารของผู้สัมผัสอาหารในโรงเรียนมงฟอร์ตวิทยาลัยen_US
dc.title.alternativeKnowledge and Practice in Food Sanitation of Food Handlers at Montfort College Secondary Schoolen_US
dc.typeIndependent Study (IS)
thesis.degreemasteren_US
thesis.description.thaiAbstractการศึกษาครั้งนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาความรู้และการปฏิบัติตามหลักสุขาภิบาลอาหาร ของผู้สัมผัสอาหารของพนักงานระดับปฏิบัติการในโรงอาหาร จำนวน 40 คนในโรงเรียนมงฟอร์ตวิทยาลัย เครื่องมือที่ใช้ในการศึกษาคือ แบบสอบถามความรู้และการปฏิบัติตามหลักสุขาภิบาลอาหารของผู้สัมผัสอาหารมี 3 ส่วนคือ 1) ข้อมูลทั่วไปของผู้ตอบแบบสอบถาม 2) ความรู้ตามหลักสุขาภิบาลอาหาร 3) การปฏิบัติตัวตามหลักสุขาภิบาลอาหาร และแบบสังเกตการปฏิบัติตามหลักสุขาภิบาลของผู้สัมผัสอาหาร ตรวจสอบเครื่องมือด้วยผู้ทรงคุณวุฒิ 3 ท่าน ผลการศึกษาพบว่า 1. ความรู้ด้านสุขาภิบาลอาหารของผู้สัมผัสอาหารส่วนใหญ่ (ร้อยละ 57.50) อยู่ในระดับดี 2. การปฏิบัติตัวตามหลักสุขาภิบาลอาหาร ของผู้สัมผัสอาหารอยู่ในระดับดีมาก 3. การสังเกตการปฏิบัติตามหลักสุขาภิบาลของผู้สัมผัสอาหาร จำนวน 12 ร้าน พบว่า ผู้สัมผัสอาหารส่วนใหญ่ปฏิบัติตามข้อกำหนดด้านสุขาภิบาลอาหารen_US
Appears in Collections:GRAD-Health Sciences: Independent Study (IS)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Abstract (ANNA).docxAbstract (words)53.08 kBMicrosoft Word XMLView/Open
ABSTRACT.pdfAbstract233.76 kBAdobe PDFView/Open
full.pdfFull IS3.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in CMUIR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.